Majstrovstvá SR v cyklotriale sa konali v extrémne horúcom počasí

375

Po týždni premenlivého počasia a silných búrok spojených s krúpami, v sobotu 29.6.2024, prišiel do Záriečia pravý letný deň. Teplota dosahovala extrémne hodnoty a horúce lúče slnka umocňovali pocit sparna, ktorý sprevádzal boj o Majstrovský titul v cyklotriale. Titul nakoniec obhájil Samuel Hlavatý, no kvalitne postavené sekcie poriadne potrápili nielen jeho, ale aj všetkých jazdcov. Na päty mu šliapal domáci pretekár Jakub Mudrák, ktorý patril v minulosti medzi najúspešnejších juniorských trialistov. Vybojoval si druhé miesto.

V najmladšej kategórii Promesa tvorili polovicu štartovného poľa nádejní domáci pretekári a víťazkou sa stala domáca talentovaná Adelka Kubová. Kategóriu Poussin ovládol český pretekár Zdeňek Koubek, ale kategória Benjamin už patrila domácemu jazdcovi Tomášovi Korcovi a tretie miesto Alžbete Galovičovej. Minime taktiež ovládla rodáčka zo Záriečia Kristína Melišíková, ktorú cyklotrialoví fanúšikovia poznajú pod dievčenským menom Sýkorová. Cadet vyhral famózny pretekár zo susedného Poľska Wozniak Mikolaj, ale tretie miesto patrilo už nášmu jazdcovi Petrovi Ofúkanému.

Pre najmenšie deti pripravili organizátori „Jazdu pre radosť“ s cieľom vzbudiť záujem o cyklotrial. Detičky na odrážadlách a malých bicykloch s veľkým nadšením nesúťažne jazdili v nenáročných sekciách za povzbudzovania rodičov, súrodencov a starých rodičov. Odmenou im boli medaile a sladká odmena v podobe cukrovej vaty.

Preteky mali veľmi dobrý ohlas od všetkých priaznivcov cyklotrialu a organizátori sa už tešia na ďalší rok, kedy sa pokúsia ešte vylepšiť podujatie. Trialistov čakajú ešte ďalšie súťaže, sústredenia, ako na Slovensku, tak aj v zahraničí, na ktorých im držíme palce.

Janka Korcová