Polícia informuje

248
Mladík za volantom automobilu značky BMW narazil v Lednických Rovniach do rodinného domu. V dychu mu namerali 3,33 promile alkoholu. FOTO: KR PZ Trenčín

Nezmestil sa do kože…
Hliadka mestskej polície zasahovala na základe požiadania personálu v pohostinstve na Ulici F. Urbánka. Opitý zákazník tam vzbudzoval verejné pohoršenie – vykrikoval vulgarizmy a rozlieval nápoje. Mestskí policajti muža vyzvali, aby od svojho konania upustil a predložil doklad totožnosti. Keďže muž ani na opakované výzvy hliadky nereagoval a kládol aktívny odpor, použili proti nemu policajti donucovacie prostriedky – hmaty, chvaty a policajné putá. Predviedli ho na oddelenie mestskej polície, kde zistili jeho totožnosť. V dychu mu namerali 2,69 promile alkoholu. Priestupok proti verejnému poriadku vyriešili blokovou pokutou vo výške 20 eur.

Nechcené kvety
Na oddelenie mestskej polície prijali telefonické oznámenie, podľa ktorého do bytovky na Moravskej ulici opakovane vstupuje muž, ktorý tam nemá trvalé ani prechodné bydlisko a kladie kvety ku dverám jednej z obyvateliek domu. Vyvoláva to obavy u ďalších obyvateliek domu. Hliadka zastihla na mieste obyvateľku, ku ktorej dverám mal klásť kvety muž z Horných Kočkoviec. Informovala hliadku, že muž jej sľúbil, že už kvety do bytovky prinášať nebude a dá jej pokoj. Evidentne to však nedodržal. Hliadka žene odporučila, že môže v prípade pokračovania obťažovania informovať políciu a podať trestné oznámenie. Mestskí policajti konzultovali prípad s obvodnou lekárkou muža, ktorý kvety do bytovky nosil. Podľa lekárky je zjavne psychicky chorý. Následná bude prebiehať spolupráca s pracovníčkou mestského úradu z oddelenia sociálnych vecí, ktorá bude konať vo veci umiestnenia psychicky narušeného muža do ústavnej liečby.

Obaly mimo kontajneru
Mestskí policajti preverovali telefonické oznámenie, podľa ktorého na Moravskej ulici niekto uložil mimo zberných nádob papierové obaly. Hliadka zistila osoby, ktoré odpad mimo kontajnerov odložili, išlo o muža a ženu, ktorí nemali trvalé bydlisko v Púchove. Za priestupok proti verejnému poriadku obom uložili mestskí policajti blokovú pokutu 20 eur.

Mladý vodič narazil do domu
Policajti sa vďaka nezodpovedným vodičom jazdiacim pod vplyvom alkoholu rozhodne nenudia. V Trenčianskom samosprávnom kraji riešili ďalších vodičov, ktorí si podgurážení sadli za volant. V Púchovskom okrese boli dopravní policajti privolaní k dopravnej nehode v obci Lednické Rovne, 24-ročný vodič vozidla BMW podľa doterajších zistení na miestnej komunikácii narazil do múru rodinného domu. Policajti vodičovi pri dychovej skúške namerali neuveriteľných 1,60 mg/l, čo predstavuje 3,33 promile. Opakovaná dychová skúška ukázala hodnotu 1,55 mg/l, čo predstavuje 3,23 promile alkoholu. Mladého vodiča neminulo obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič skončil s obvinením z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. O výške trestu bude rozhodovať súd.

MsP Púchov, KR PZ Trenčín