VOLEJBAL – 1.liga ženy – Púchov v 3.kole bez straty setu!

257

Na palubovke púchovského gymnázia sa v sobotu 21.10. odohralo dvojstretnutie 3.kola 1.ligy žien medzi domácim 1.VK Púchov a Školským klubom Elba Prešov.

Maródka nepriaznivo zamiešala so zostavou domáceho tímu, z 13 hráčok mal Púchov pripravených k hre iba sedem, navyše bez libera, ďalšie dve boli na lavičke k dispozícii len doplnkovo. Aj v tejto zostave si domáce dokázali vypracovať 2-3 bodový náskok, ktorý síce pracne udržiavali, ale na druhej strane dosť pomáhali súperovi vlastnými chybami. Takmer sa im to vypomstilo v závere setu, keď viedli 24:19, ale Prešov dokázal otočiť na 24:25. Púchovčanky zabrali a zlepšenou hrou na sieti dokázali otočiť na 28:26. Vybojovaný prvý set mal povzbudivý účinok, domáce sa ukľudnili, zostávajúce dva sety mali pod kontrolou a vyhrali ich 25:17 a 25:21. Druhý zápas mal podobný priebeh, Púchovčanky si strážili stav, dobre podávali, v útoku na smeči sa presadzovali Gardianová a Petra Gašpárková, premiérovo na poste diagonálnej hráčky bola na neudržanie Martina Gašpárková. Dobrými blokmi s bodovým efektom sa pripojila Ďurkechová, nahrávku výborne rozdeľovali striedajúce sa nahrávačky Glóriková a Kristína Kováčiková. O trochu vzrušenia sa postaral tréner hostí, keď bol za nešportové správanie v treťom sete druhého stretnutia vylúčený do konca zápasu.

Púchov – Prešov 3:0 (26,17,21) a 3:0 (17,19,20)

Zostava 1.VK : Glóriková, Gašpárková P., Gardianová, Gašpárková M., Ďurkechová, Kapráliková, striedali Kristína Kováčiková, Pišojová, Katka Kováčiková. tréner M.Suchánek.

Text: Michal Suchánek, ilustračné foto: https://pixabay.com